Řecký den

Ve čtvrtek 21.5. se všichni šesťáci se svými třídními učiteli přenesli na několik hodin do Řecka.
Každá třída secvičila divadelní hru podle Homéra - Illias neboli Trojská válka. Žáci se báječně ujali svých rolí, přichystali si kostýmy, rekvizity, nalíčili se, vyrobili trojského koně a třetí vyučovací hodinu si svá představení navzájem předvedli.
Několik dětí připravilo k ochutnávce řecká jídla a nápoje - tzatziki (salát ze smetanového jogurtu, okurky a česneku), řecký salát a frappé (instantní ledovou kávu).
Proběhla i olympiáda ve zpěvu, tanci, "jízdě na koních", skoku do dálky, hodu koulí a zápasu. (Za pomoc při organizaci patří dík i několika žákům z 9.třídy.)
Počasí bylo ve jménu řeckého dne slunečné a horké (na objednávku). Ale závodit se moc nedalo, všichni spíš vyhledávali stín.
"Snažení" šesťáků a atmosféru celého dne si můžete prohlédnout na fotografiích.

Fotogalerie

Přípravy na divadloPřípravyPřípravyŘecká kuchyněŘECKÝ DENTřídní 6.BMícháme...Dochucujeme...ŘECKÝ DENŘECKÝ DENTzatzikiŠéfkuchař RadimŘECKÝ DENTřídní 6.CPapáníčkoDobrou chuť!ŘECKÝ DENŘECKÝ DENOlympiáda v tanciŘECKÝ DENŘECKÝ DENOlympiáda ve zpěvuŘECKÝ DENOlympiáda ve zpěvuDivadelní představení - 6.AŘECKÝ DENŘECKÝ DENŘECKÝ DENŘECKÝ DENŘECKÝ DENŘECKÝ DENŘECKÝ DEN


 

X

Přihlášení uživatele



Používejte stejné přihlašovací údaje
jako ke svému účtu na školním počítači