Projekt EDISON 2018

Minulý týden probíhal na naší škole ve zcela jiném duchu, než bývá zvykem. Navštívili nás totiž mladí stážisté z různých koutů světa - Brazílie, Iráku, Číny, Ruska, Taiwanu a Indonésie. Během pondělního úvodního setkání jsme si představili projekt Edison, který zaštiťuje studentská organizace AIESEC, zahraniční studenti měli možnost seznámit se s některými ze svých patronů z řad žáků naší školy a zazněla i školní kapela NÁDRŽ.
Stážisté si pro děti připravili velmi pěkné prezentace o zemích, ve kterých žijí a studují. Jejich prostřednictvím žáky seznámili s krásami, zvyky, tradicemi a dalšími zajímavostmi své rodné země. Netradiční výuka probíhala v anglickém jazyce, nicméně děti měly možnost naučit se i některá slova a jednoduché fráze v rodných jazycích stážistů. A že to byl někdy velký oříšek! Celý projekt vyvrcholil páteční Global Village, kdy se žáci mohli podívat na tamní kroje, osahat si tradiční hudební i jiné nástroje, prohlédnout si místní platidla, dozvědět se něco o své budoucnosti a zejména ochutnat některé národní speciality a nápoje. Na oplátku jsme si i my pro zahraniční studenty připravili krátkou prezentaci o České republice, nechyběla ani česká lidovka a ochutnávka tradiční bábovky. Po celý týden byl pro naše stážisty připraven bohatý kulturní odpolední program, kterého se účastnili i naši žáci. Společně podnikli prohlídku města s průvodkyní paní Šimečkovou, navštívili Hradní muzeum a věž, areál klášterů či Muzeum fotoateliér Seidl. Dokonce je na českokrumlovské radnici přivítal i pan starosta Dalibor Carda. Společný mezinárodní týden jsme nakonec zakončili sobotním výstupem na Kleť.
Zapojení naší školy do projektu EDISON bylo přínosné z mnoha hledisek. Nejenže žáci získali mnoho nových poznatků o zcela odlišných kulturách a národnostech, ale zároveň měli jedinečnou možnost využít a zdokonalit své dosavadní komunikační dovednosti v anglickém jazyce. Na závěr bych chtěla poděkovat všem, kteří se podíleli na realizaci tohoto projektu, zejména hostitelským rodinám, které se po celý týden o naše zahraniční kamarády tak láskyplně starali, paní Šimečkové za prohlídku historickým centrem Českého Krumlova, všem patronům, kteří s ochotou a nadšením pomáhali po celý týden, a na závěr i všem kolegům, kteří se s nadšením jakkoli zapojili.

Fotogalerie

Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018Projekt EDISON 2018


 

X

Přihlášení uživatele



Používejte stejné přihlašovací údaje
jako ke svému účtu na školním počítači